Friday, 20 July 2012

Malique feat black - Teman pengganti ,

Lagu ni memang terbaekkkk gila !! org kata malique buat lagu ni sbb dia ada sakit , sakit kronik , betul ke ?
hope ni semua rumors je la , kalau betul , get well soon Malique ! we always behind you !
cuba korang tgk lirik dia ,


*Black*
Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

*Malique*
0fS8E lirik lagu teman pengganti malique feat blackSejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka
Beberapa purnama dulu cinta bertakhta     Kenangan dibina kita indah belaka                  Ketawa bersama, menangis bersama                     Ku bersumpah harap kita mati pun bersama      Namun hakikatnya, bukan mudah                        Aku sembunyikan gulana-gundah             Segalanya kan berubah                             Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Black*
Rahsia ini
Telah lama aku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Kuceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

UMFtw lirik lagu teman pengganti malique feat black

*Malique*
Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami
Setia mendengar, sentiasa hadiir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus kusingkap
Kusorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang kupuja
Kau terisitmewa tapi dia yang sempurna

*Black*
Rahsia ini
Telah lama aku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Kuceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

*MALIQUE*
Sejak dua menjak ini, kumencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman susuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri
Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah kukemas, katil dah kurapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis tu nanti
*Black*
Aku kan pergi bertemu kekasih abadi 
tiba masanya kau cari teman pengganti


Korang Rasa ada kaitan tak lirik lagu ni dengan rumors tu ,  ? Kebanyakan lirik dia mmg mcm berkaitan je , hmm , entah la , hanya malique dan Allah S.W.T je yang tahu , so , ni entry aku yang terbaru , harap korang suka ! :D

Monday, 21 November 2011

avenged sevenfold

siapa tak kenal diorang..??


ok,,kali nie aq nk cite pasal depa plak..masa tu,aq x ingat bile,aq ada trnmpk abg aq tgk vid..aq tnye la dia vid apa..dia kata avenged sevenfold punye video,aq pon tgk la..wahhhhhh!!bole tahan lgu nie..masa tu aq dgr lgu a little piece of heaven..
mmg agak ranggi lagunye..pastu aq x de kerja,aq bkk youtube search la lagu a little piece of heaven nie..
tiba-2 aq trbkk plak lagu sieze the day,slow plak tu..fuhhh mmg layan la weyh!!!pastu mkin suka ngan lgu diorang nie..aq search pnye search aq teroka pnye teroka sampai la semua lgu diorang aq tau dan aq layan,...haha dlm mminati a7x nie,kwn aq sorang nie bole pulak terpengaruh ngan aq..nme die amzar aiman..die pun layan lgu nie..lps tu dia suruh plak kwn aq lgi sorang nie nmanye fitri,sejak tu,pengaruh a7x ni mkin meluas kat skola aq smpai bdk baik pon dgr lgu diorng cmne?ok lah,nie je yg aq bole cite,hari lain aq cita lgi,nk tido..selamat mlm!!!










20/11/2011 hari meminati diorang

org kata 20/11/2011 tu tarikh yg lawa..yup,mmg lawa,
 
my chemical romance

aq pernah jgk la dgr lagu diorang nie mcm welcome to the black parade,tpi sejak aq dgr lagu 'cancer' diorang nie,aq terus rasa terpikat plak nk dgr lgu yg lain..kebetulan mase 20/11/2011 nie aq pegi tesco,kat tesco tu ada kedai cd,aq cri la cd Mcr,ada!!balik aq terus bkk lagu diorang best jgk la....antara yg best ialah dischented,cancer,mama,sleep,teenagers..:)

Monday, 7 November 2011

Puisi ini ditujukan kepada kucing-kucingku

Aku pencinta kucing...

Pertemuan tidak disangka...kucing merempat dan comel yang ku jumpa...
tak segembira kucing peliharaan...ku harap kau tabah menempuhnya...
Kucing...
ku janji dengan mu....kau pasti bahagia bersama ku...
ku akan buat apa saja...biar kau tahu betapa sayangnya ku kepada mu..
aku pencinta kucing..
ku bukannya penyeksa mereka yang kejam dan durjana...
ku menyayangi mu SNOW,CHERRY,AARON..